Ponyfokvereniging

"De Bommelerwaard"

Inschrijven premiekeuring.

Aan onze leden, Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september a.s. hopen we onze jaarlijkse premiekeuring te houden in Manege “De Laarruiters” Laarstraat 6, 5334 NS te Velddriel. Aanvang beide dagen 9.00 uur.

Evenals vorig jaar zullen op vrijdag de enters, twenters en de 3-jarige gekeurd worden en op zaterdag de veulens, de 4-jarige en ouderen. Let op : als het aantal inzendingen sterk is afgenomen zal het bestuur overwegen om de driejarige op zaterdag of zelfs de keuring op 1 dag te houden. Dit zal dan zaterdag 1 september zijn.

Inschrijfgeld € 6,= voor elke eerste pony en € 3,= voor elke volgende. Het is wederom mogelijk een rubriek te sponsoren kosten € 10,=, het plaatsen van een advertentie, een halve pagina kost € 15,- een hele pagina € 25,=. (Advertenties aanleveren op A4 formaat of digitaal)

Opgave is mogelijk op woensdag 18 juli en donderdag 19 juli van 19:00 uur tot 22.00 uur bij de secretaris.

Bij opgave dient u het gele veulenboek- of het blauwe stamboekbewijs in te leveren. (Als u nog geen veulenboek heeft, graag het volledig meegestuurd formulier invullen) Nieuwe richtlijnen van het N.S.P.S: Pony’s moeten bij opgave al op naam van de eigenaar=inzender staan. Overschrijven bij opgave is niet meer mogelijk. Inzender moet lid zijn van het N.S.P.S..

Veulens moeten al aangemeld zijn bij het N.S.P.S.(geboorte bewijs moet bij het stamboekkantoor binnen zijn) om te kunnen deelnemen aan de premiekeuring. Veulens dienen minimaal 3 weken oud te zijn voor deelname aan de premiekeuring. Veulens die vorig jaar een veulenpremie kregen die nog niet is afgestempeld op de kaart kunnen deze meebrengen bij opgave van de pony’s. Op de keuring zelf worden ze niet afgestempeld.

Net als vorig jaar is er weer een rubriek veulens kleine maat. Let op. Alleen de jury kan de veulens nog verzetten naar een andere rubriek. Dus geef je veulen op in de juiste rubriek. Veulens die vorig jaar een veulenpremie kregen die nog niet is afgestempeld op de kaart, kunnen deze meebrengen bij opgave van de pony’s. Op de keuring zelf worden ze niet afgestempeld. Met uw inschrijving gaat u akkoord met vermelding van uw naam en/of adres en woonplaats in de catalogus. Dit geldt ook voor eventuele foto’s, die wij op onze website willen zetten. Deze toestemming geeft u ons in verband met de nieuwe wet AVG. Mocht u echter niet akkoord gaan met vermelding van uw gegevens of foto’s, geeft u dit dan aan bij de opgave van uw pony’s. Namens het bestuur, Alie den HollanderToegevoegd : keuringsresultaten plus foto's !

Keuringsuitslagen te vinden onder het kopje uitslagen.
Foto's van de kampioenen te vinden onder het kopje foto's(kampioenen 2017)

Zie hier : Elise v. Driel
Kampioen grote maat, Algemeen Dagkampioen 2017 & Erekampioen 2017!

LET OP: Verandering locatie premiekeuring 2017!

Beste leden,

In de manege van Ammerzoden gaan ze een nieuwe vloer leggen. Nu is het dus niet meer mogelijk om daar onze jaarlijkse premiekeuring te houden.

Na overleg met het bestuur van de manege in Ammerzoden , zou het wel mogelijk zijn om buiten te keuren. Als het dan heel slecht weer is, zouden we nog wel binnen mogen keuren, maar de pony’s moeten ten alle tijden buiten gestald blijven.

Omdat je dan afhankelijk bent van het weer, hebben we als bestuur gekozen voor een andere locatie. Het is niet gemakkelijk om aan zo’n grote binnen locatie te komen, maar in Velddriel hebben we wel gevonden wat we zochten. We hopen dus onze premiekeuring te houden bij

Rij- en Menver. De Laarruiters
Laarstraat 6
5334 NS Velddriel

Het zal voor ons allemaal even wennen zijn maar wij hopen op een ieder zijn begrip.

Namens het bestuur,
Alie den Hollander

Bedankt!

Rabobankclubactie: Hier krijgt Gijs uit handen van Mevr. Tisse 189,53 euro uitgereikt.

Hartelijk dank voor uw stem!

Inschrijven Zomerkeuring Midden Nederland.

De Zomerkeuring vindt plaats op 1 juli a.s. bij De Laarruiters te Velddriel.

Tot 1 juni 12 uur a.s. kunt u uw pony's inschrijven:

zomerkeuring.gelderland@hotmail.com
Of via p/a
Willem van duvenvoordestraat 2a
5104 EW Dongen

Tot ziens op 1 juli in Velddriel!

Opgeven stamboekopname.

Aan onze leden, Op zaterdag 1 april a.s. houden we onze jaarlijkse stamboekopname in Manege “De Gelderse Boys” te Ammerzoden vanaf 08:00.

Opgeven kan via het secretariaat (Alie den Hollander) ook tijdens de algemene ledenvergadering heeft u de mogelijkheid uw pony's aan te melden.

U kunt uw pony's dit jaar ook digitaal aanmelden via de site van het nsps (www.shetlandponystamboek.nl).

Digitaal aanmelden pony voor stamboekopname
Om een pony aan te melden voor stamboekopname kan gebruik gemaakt worden van de functie in Mijn NSPS ‘pony aanmelden keuring’.

1. U klikt in het hoofdmenu onder ‘mijn administratie’ op ‘pony aanmelden keuring’. Er verschijnt dan een lijst met uw pony’s.
2. Klik op de naam van de pony die u wilt aanmelden.
3. Er verschijnt een scherm met keuringen en stamboekopnames waarvoor digitaal kan worden aangemeld. Zoek de stamboekopname van uw keuze door naar beneden te scrollen in de lijst of door gebruik te maken van de zoekfunctie bovenin het scherm (‘verfijn uw resultaten’).
4. Klik op de knop ‘aanmelden’ in de laatste kolom van de datum van uw keuze.
5. Er verschijnt een nieuw scherm met de door u gekozen gegevens. Hier kiest u in het veld ‘keuringsrubriek’ het tijdstip van uw voorkeur. Dit veld is verplicht
6. Tot slot klikt u op de blauwe knop ‘opslaan’. Onderin het scherm verschijnt een bevestiging van de aanmelding en tevens ontvangt u een bevestigingsmail.

Het bewijs van inschrijving van de pony dient ter plaatse bij het secretariaat te worden ingeleverd. Tevens dient u daar de kosten voor de stamboekopname-inspectie contant af te rekenen

Uitslagen NK te Lunteren:
Fokvereniging ‘De Bommelerwaard’

Kilimanjaro v. Linquenda 4de plaats in zijn rubriek
Katy Perry of Riverdance 1ste plaats in haar rubriek
Kevin Beauty v. Hedel 1ste plaats in zijn rubriek
Kedy v.d. Akaziahoeve 3de plaats in haar rubriek

Hannelore v.d. Baarloseweg 4de plaats in haar rubriek
Isabelle Beauty v.d. Kampsedijk 1ste plaats in haar rubriek
Julinte v.d. Akaziahoeve 4de plaats in haar rubriek
Hippy v.d Akaziahoeve 3de plaats in haar rubriek

Farah Diba of Riverdance 3de plaats in haar rubriek
Freckle of the Riverside 1ste plaats in haar rubriek
Gentle Rose v. den Uitweg 3de plaats in haar rubriek
Concita v. Stal het Noordereind 6de plaats in haar rubriek

Wild Rose v. den Uitweg 5de plaats in haar rubriek
Zilva v. Stal het Noordereind 2de plaats in haar rubriek

Onze top voorbrengers Nienke Kroon en Jacco Vos hebben zich ook van hun beste kant laten zien!

Kampioenen Fokvereniging ‘De Bommelerwaard’

Veulenkampioen minimaat hengst: Kilimanjaro v. Linquenda
Veulenkampioen minimaat merrie: Katy Perry of Riverdance
Veulenkampioen ov. maten hengst: Kevin Beauty v. Hedel
Veulenkampioen ov. maten merrie: Kedy v.d. Akaziahoeve

Jeugdkampioen minimaat: Hannelore v.d. Baarloseweg
Jeugdkampioen kleine maat: Isabelle Beauty v.d. Kampsedijk
Jeugdkampioen middenmaat: Julinte v.d. Akaziahoeve
Jeugdkampioen grote maat: Hippy v.d Akaziahoeve

Kampioen minimaat 3 jr. e.o: Farah Diba of Riverdance
Kampioen kleine maat 3 jr. e.o: Freckle of the Riverside
Kampioen middenmaat 3 jr. e.o: Gentle Rose v. den Uitweg
Kampioen grote maat 3jr. e.o: Concita v. Stal het Noordereind

Kampioen ruinen: Bart v.d. Provincialeweg

Algemeen Jeugdkampioen: Hippy v.d. Akaziahoeve
Algemeen Kampioen 3jr. e.o: Farah Diba of Riverdance
Erekampioen: Zilva v. Stal het Noordereind

Beste voorbrenger ( 5 t/m 10 jr.) Nieke Kroon 8 jr.
Beste voorbrenger (11 t/m 15 jr.) Jacco Vos 11 jr.

Inschrijven premiekeuring.

Aan onze leden, Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september a.s. hopen we onze jaarlijkse premiekeuring te houden in Manege “De Gelderse Boys” te Ammerzoden. Aanvang beide dagen 9.00 uur.

Evenals vorig jaar zullen op vrijdag de enters, twenters en de 3-jarige gekeurd worden en op zaterdag de veulens, de 4-jarige en ouderen. Let op : als het aantal inzendingen sterk is afgenomen zal het bestuur overwegen om de driejarige op zaterdag of zelfs de keuring op 1 dag te houden. Dit zal dan zaterdag 3 september zijn.

Inschrijfgeld € 6,= voor elke eerste pony en € 3,= voor elke volgende. Het is wederom mogelijk een rubriek te sponsoren kosten € 10,=, het plaatsen van een advertentie, een halve pagina kost € 12,50 een hele pagina € 20,=. (Advertenties aanleveren op A4 formaat)

Opgave is mogelijk op maandag 25 en dinsdag 26 juli van 19:00 uur tot 22.00 uur bij de secretaris.

Bij opgave dient u het gele veulenboek- of het blauwe stamboekbewijs in te leveren. Nieuwe richtlijnen van het N.S.P.S: Pony’s moeten bij opgave al op naam van de eigenaar=inzender staan. Overschrijven bij opgave is niet meer mogelijk. Inzender moet lid zijn van het N.S.P.S..

Veulens moeten al aangemeld zijn bij het N.S.P.S.(geboorte bewijs moet bij het stamboekkantoor binnen zijn) om te kunnen deelnemen aan de premiekeuring. Veulens dienen minimaal 3 weken oud te zijn voor deelname aan de premiekeuring. Veulens die vorig jaar een veulenpremie kregen die nog niet is afgestempeld op de kaart kunnen deze meebrengen bij opgave van de pony’s. Op de keuring zelf worden ze niet afgestempeld. Namens het bestuur, Alie den HollanderZomerkeuring 2016

Op 2016 is het weer zover: De Zomerkeuring te Ammerzoden.
We hopen dat iedereen de weg naar Ammerzoden weer kan vinden nadat het vorig jaar helaas is afgelast.

U komt toch ook?